logo 1

  • Masao
  • Jos
  • 3
  • 4

WSB Design 

Optik Schiller, Paderborn 

500WSB 33A3245copy bewerkt recht 

Na Optik Amberg in Erlangen, Optik Wagner in Koblenz en Brillen Buchner in Wuppertal-Ronsdorf heeft WSB nu ook de vierde winkel van de Viehoff Gruppe gerealiseerd. Optik Schiller in het Duitse Paderborn is een samensmelting van twee opticiens: Optik Schiller en Optik Reitzki.

500WSB 33A3313copy

Opdracht aan WSB luidde: “We willen qua design een koerswijziging. In de drie voorgaande winkels zijn herkenbare elementen opgenomen. Het is aan WSB om meer kleur, ronde vormen en een touch van PopArt te integreren in het nieuwe winkelconcept.”
En zo ging het WSB Designteam aan de slag en met succes. PopArt is duidelijk terug te vinden achter in de winkel. Het rode leer van de zitruimte versterkt nog eens de kleuren van het kleed. Ook de organisch gevormde stamtafel valt direct in het oog.

500WSB 33A3105copy

Kolommen

Het winkelpand van 250m2 was opgedeeld in twee units met veel beschikbare hoogte en maar liefst zeventien zuilen. De totale make-over was daarom een must. Zowel gevel als binnenzijde zijn volledig gestript en vernieuwd.  WSB: “Na een grondige voorstudie was het helder dat de publiekstroom om een routing linksom vroeg. Dat was ook de beste plek voor de entree om zo de klantenstroom langs de lange wand te leiden. Vanuit het hart van de entree is een duidelijk accent gelegd om de diepte te benadrukken: het verlaagde plafond eindigt in een kolossale ronde spiegel waarin het logo verwerkt is. Twee van de zeventien zuilen zijn gestoffeerd die in combinatie met indirecte LED verlichting een verfijnde touch aan het plafond geven.”

500wsb 33A3281 copy bank bewerkt

Balie
Ook de positie van de balie was erg belangrijk. WSB: “Als een soort ‘Cape Canaveral Space Force Station’ moest het overzicht helder zijn, zowel voor de klant als voor het personeel. Afrekenen, service verlenen, koffie schenken en kleine reparaties: het gebeurt allemaal in het hart van de winkel. De dynamiek van de winkelinrichting van deze optiekzaak is bewust van buitenaf goed te zien en prikkelt daardoor voorbijgangers om een kijkje te komen nemen.”

Brilpresentaties
De brilpresentaties zijn voorzien van verschillende materialen zoals behang van Élitis en imitatiebont van Yakhuid. WSB: “Door de verticale LED verlichting ontstaat een fantastisch effect. De wand met de ronde gaten geeft de brillen een exclusieve uitstraling. Door een aantal ervan krijgt men een speels doorkijkje naar de pre-screening en de refractieruimten. Hier bevindt zich tevens de toegang naar de werkplaats. De toegang tot de pre-screening en de drie refractieruimten is een zuilengalerij die de designers van het WSBDesign-team slim hebben weggewerkt in een mooi gedetailleerd geheel.

500wsb 33A3237 copy bank bewerkt
Met behulp van externe stylisten heeft het WSB-team de decoratie samengesteld. Deze extra sfeer zorgt voor een waar hotellobby-gevoel.
Na een bouwtijd van 12 weken werd dit bijzondere project in april 2023 gerealiseerd. Tot volle tevredenheid van de opdrachtgever en bestaande klanten. Ook nieuwsgierige voorbijgangers hebben intussen de moeite genomen om binnen een kijkje te komen nemen.

www.wsbdesign.com

terug naar homepage