1 | 2 | 3

 

Nieuws neubau eyewear

Walter & Wassily
Eerbetoon aan 100 Jaar Bauhaus

400Bauhaus Poster final 2 1

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Bauhaus heeft de jonge Oostenrijkse brillenfabrikant neubau eyewear een eerbetoon gebracht aan Bauhaus-oprichter Walter Gropius en schilder Wassily Kandinsky. Walter & Wassily is een uniseks zonnebril uit het luxe segment van neubau eyewear. Deze is verkrijgbaar in snow-white/black mat, black coal/eclectic silver en black coal/brass mat. De monturen zijn voorzien van aanpasbare en gemakkelijk te verkorten veren, een subtiel logo op het einde van de linker oortip en UV 400-bescherming.

400NEUBAU BAUHAUS 060 1313 v2 RGBcontrast

De design- en materiaalkeuzes voor Walter & Wassily zijn rechtstreeks geïnspireerd op Bauhaus. Het montuur in titanium verwijst naar de gebogen stalen buizen verwerkt in de Bauhaus-meubels, terwijl de ronde vorm doet denken aan een cirkel, een van dé kernelementen uit die periode. De spiegelglazen met overvloeiende kleurschakeringen zijn dan weer een knipoog naar de façade van Walter Gropius' bekende Bauhaus-school in Dessau. De 3D-geprinte applicaties aan de voorzijde doorbreken de ronde lijnen van de glazen, waardoor de bril meteen extra pit krijgt. Koper, zwart en glanzend zilver – typische Bauhaus-kleuren en -contrasten – zijn verkrijgbaar in drie verschillende afwerkingen. Via de vorm van dit nieuwe model creëert neubau eyewear een dialoog tussen design en mens. Zo trekt het label de Bauhaus-stijl de 21e eeuw in.

400Neubau 23 11 20180134

400Neubau 23 11 20180169

400Neubau 23 11 20180174

 

Tegenwoordig zijn heel wat iconische Bauhaus-stukken uitsluitend terug te vinden in privécollecties en musea, maar deze zonnebril van neubau eyewear is een designstuk voor elke dag. Een moderne interpretatie van de originele verweving van kunst en vakmanschap. Het motto ‘vorm volgt functie’ van Bauhaus betekent ook dat het functionele mooi is, en dus bepalen efficiëntie en nut het ontwerp van een product. De campagne van neubau eyewear zinspeelt op dit thema. De modellen volgen met hun pose de vorm van de Bauhaus-objecten.

400NEUBAU BAUHAUS 040 1070 v1 rev1 d RGB

Van architectuur tot interieurontwerp en schilderkunst. De strakke lijnen, de eenvoud, de ingetogen vormen en de grafische elementen van de Bauhaus-esthetiek hebben het 20e-eeuwse design radicaal veranderd en de ideeën van de volgende generaties sterk beïnvloed. Een creatief Weens label zoals neubau eyewear had nooit het daglicht gezien zonder deze baanbrekende designrevolutie. De lancering van de speciale editie Walter & Wassily als een eerbetoon aan die tijd is dan ook niet meer dan logisch.

400NEUBAU BAUHAUS 050 1252 v2 rev2 RGBcontrast

Daniel Liktor en Eva Reisinger van neubau eyewear zijn erg blij met deze nieuwe lijn, vooral ook omdat Bauhaus door de jaren heen hun persoonlijke interesse had. De 3D monturen worden op eigen machines in Linz geproduceerd. Heel bewust zijn de buisstoelen van Breuer terug te vinden in de campagne.
www.neubau-eyewear.com

terug naar homepage