1 | 2 | 3 | 4

MASTERS OF LXRY2018

MY-EYEWEAR INTRODUCEERT

ANNA-KARIN KARLSSON EYEWEAR

400AKK Campaign Sunflower2 Vertical

In het Europacomplex van de Amsterdamse RAI wordt in de periode van 6 t/m 10 december Masters of  LXRY2018 gehouden. Op deze luxe lifestylebeurs, met een oppervlakte van meer dan 42.000 vierkante meter, kunnen bezoekers genieten van kunst, interieur, fotografie, fashion, gadgets, gastronomie, juwelen, horloges, boten, auto’s en travel. Dit jaar staat Masters of  LXRY in het teken van innovatie en vernieuwende, unieke trends en ontwerpen. De zeventiende editie is daarmee nog internationaler en eigentijdser van opzet dan ooit tevoren. Hier komt men alles tegen wat een stad een stad maakt: hele huizen, restaurants, galeries, tuinen, zwembaden, auto’s, boten, pleinen, theaters… en mensen.

Ook de brillenwereld is vertegenwoordigd op dit evenement door het exclusieve Zweedse brillenmerk ANNA-KARIN KARLSSON. Eigenaresse Miriam Idris van My-Eyewear, die dit merk sinds mei jongstleden in ons land vertegenwoordigt, heeft heel bewust gekozen voor deze beurs om dit luxe merk bij het Nederlandse publiek te introduceren.

ANNA-KARIN KARLSSON EYEWEAR

For a Life less Ordinary...

Anna Karin met een van haar ontwerpenF Color

Anna-Karin Karlsson

ANNA-KARIN KARLSSON is een van 's werelds leidende merken voor luxe brillen. Door de combinatie van avant-garde design met extravagante materialen en een onberispelijke uitvoering, is elk montuur een kunstwerk. Het bedrijf is gevestigd in Zweden en de ontwerpen worden in meer dan 50 landen over de hele wereld verkocht. Sinds kort wordt dit merk nu ook in Nederland vertegenwoordigd.

Weelderige glamour, ultra-vrouwelijke ontwerpen in contrast met sterke scherpe lijnen zijn de belangrijkste kenmerken . De avant-garde ontwerpen worden uitgevoerd op het hoogste niveau van handwerk en exclusieve materialen zoals 24 k goud, wit goud, rosé goud en titanium. Parels, smaragdgroene stenen, met de hand gemaakte kristallen en zelfs diamanten versieren de originele ontwerpen.

400AKK Campaign GardenRoseGold Horizontal 1

De Zweedse ontwerpster Anna-Karin Karlsson kwam in contact met de optiekwereld toen zij op 19-jarige leeftijd een baan aangeboden kreeg bij een opticien in Londen. Daar leerde zij de traditie kennen van op maat gemaakte monturen in en rond Saville Row, dat zich uitbreidde naar de Old Bond Street. Ze ontwikkelde een diep begrip voor het ambachtelijke werk en door haar ‘zwierigheid’ ontwierp ze al snel brillen voor sultans, prinsessen, koningen, hertogen en louter fashionista's.

In 2011 startte Anna-Karin Karlsson haar eigen bedrijf. Het merk ANNA-KARIN KARLSSON heeft in slechts een paar jaar tijd directe klassiekers geproduceerd terwijl ze de grenzen van de haute-couture-brillen blijft verleggen. “For a Life less Ordinary….” is dan ook het motto van dit bijzondere merk dat internationaal te koop is bij topopticiens, modewinkels en luxe warenhuizen.

MY-EYEWEAR

Miriam Idris: “Als Internationaal Make-up artiest voor Chanel was ik onder andere werkzaam in de Emiraten: Qatar, Jordanië, Bahrein en Jemen. Daar zag ik luxe in de meest pure vorm. Mijn ervaring en samenwerking met buitenlandse bedrijven in promotie, maquilleren, verkoop- en promotietraining aan personeel heeft mij veel gebracht. Na nog enkele jaren Sales ervaring in de optiek in Nederland besloot ik drie jaar geleden een eigen bedrijf te beginnen. Ik startte met het Zweedse merk Vasuma, waarmee ik intussen een geweldige relatie heb opgebouwd. Daar zijn inmiddels ANNA-KARIN KARLSSON als tweede merk, Vera Wang en House Brand My-Eyewear aan toegevoegd. Westwood Schotland is hierin geïntegreerd. Belangrijk te weten dat ik kosteloos ook een Social Media pakket aan de opticien aanbiedt om de My-Eyewear merken op een goede manier aan zijn/haar publiek te kunnen vertolken. Een merk als distributeur beginnen is heel gemakkelijk maar het is van groot belang dat je ook de service, commitment en vertrouwen van de leverancier krijgt om het daadwerkelijk op te bouwen in je eigen land. De zelfstandige Nederlandse opticien zoekt nu eenmaal betrouwbare partners om mee samen te werken.”

400The Butterfly White Gold

400Daffodil Pink Crystal

 

OOGMODE

Miriam Idris heeft ANNA-KARIN KARLSSON in haar collectie opgenomen omdat het spraakmakend en vernieuwend is en een mooi tegengewicht voor haar andere merken. Miriam Idris: “Anna-Karin Karlsson is een designer die mij aanspreekt. Ik zag afgelopen april een afbeelding op Instagram en binnen 48 uur zat ik bij haar op de bank! Dat doet haar design dus met je, in dit geval ook met mij. Ik werd direct distributeur van dit geweldige merk en had een 100% visie wat en hoe ik ANNA-KARIN KARLSSON wilde introduceren. Tijdens ons contact en mijn presentatie gaf zij mij gelijk het vertrouwen en was blij om samen te gaan werken. Dit luxe merk is verrassend, kleurt buiten de lijntjes en ziet de wereld op haar eigen manier en stijl. Dit brengt zij over in haar kunststukken: oogmode en juwelen. ANNA-KARIN KARLSSON komt uit Zweden en daar heb ik zeer goede ervaringen mee omdat ik al bijna 3 jaar agent ben van Vasuma dat ook in Stockholm, Zweden gevestigd is. Als ANNA-KARIN KARLSSON in Zuid -Afrika was gevestigd, dan was ik daarheen gegaan. Maar bij toeval komen mijn eerste twee merken beide uit Stockholm, Zweden. Intussen zijn er al, sinds afgelopen mei, negen optiekbedrijven dealer geworden. Deze dealers kan je terug vinden in de Store Locator van My-Eyewear. Ik zal in 2019 ook starten met de Juwelen collectie.”

400AKK Campaign ClawNestRound Vertical

MASTERS OF LXRY2018

Miriam Idris: “Dit merk vraagt om een eerste plaats podium en wat is dan het hoogst haalbare? ... De Masters of LXRY2018 Genius editie te Amsterdam. Ik vind dit de aangewezen plek om ANNA-KARIN KARLSSON bij het publiek te introduceren omdat dit evenement het type publiek aantrekt waar men een merk als deze verwacht te zien. De organisatoren waren ook zeer geïnteresseerd omdat er op dat moment nog geen oogmode getoond werd op de beurs. Ik kan top opticiens van harte aanraden om naar Masters of LXRY2018 te komen. Juist dan krijgen ze een uitstekende indruk van ANNA-KARIN KARLSSON.”

Locatie Masters of LXRY2018: Europacomplex, RAI Amsterdam.  De actuele programmering van alle dagen en avonden is te volgen via www.lxry.nl

Info ANNA-KARIN KARLSSON: www.my-eyewear.nl

terug naar Homepage