1 | 2 | 3 | 4

50 Jaar Van der Leeuw Optiek Delft

400vanderleeuwstrik50jaar 2

Van der Leeuw Optiek bestaat 50 jaar. In al die jaren is Van der Leeuw blijven vernieuwen, maar ook trouw gebleven aan de visie van een halve eeuw geleden. De hele maand juni vieren zij hun vijftig jarig bestaan.

400vanderleeuwmeisje50jaar 1

Op 14 juni 1968 startten Hans en Josephine van der Leeuw hun optiekzaak aan de Koornmarkt in Delft. In 1994 nam zoon Rob van der Leeuw de zaak over. Inmiddels is het familiebedrijf uitgebreid over vijf monumentale panden en bestaat het uit drie verschillende winkels: Van der Leeuw Optiek, Van der Leeuw Horen en de nieuwste aanwinst DIJCK2. Van der Leeuw wil in juni de gelegenheid aangrijpen om al haar klanten te bedanken voor het vertrouwen. Want haar klanten is waarvoor ze het doen, waarvoor ze altijd blijven vernieuwen en verbeteren.

400vanderleeuwtaartjesIMG 1289

Innovatie

,,We bestaan dan wel vijftig jaar, maar we zijn continu met de tijd mee gegaan”, vertelt Rob van der Leeuw. "Innovatie is belangrijk, we moeten de mensen blijven verrassen op elk gebied. We zijn daarom flink gemoderniseerd door de jaren heen. Maar het klantencontact en de wens om voor hen het beste te bereiken is voor ons het allerbelangrijkste. We willen dat de klanten zich altijd welkom voelen. Dat gastvrije gevoel is altijd gebleven. Daar begon mijn vader mee, en ook wij doen daar onze uiterste best voor." Ook de medewerkers zijn altijd ontzettend belangrijk geweest voor Van der Leeuw. Zij zijn in al die jaren meegegroeid en zijn nog altijd een vertrouwd gezicht in de winkel.

400vanderleeuwIMG 1295 lichter

Innovatie is terug te vinden in alle drie de winkels van Van der Leeuw. Geluidsdichte cabines voor een zo betrouwbaar mogelijke hoortest, een VisionScan waarmee een uitgebreide oogscreening kan worden uitgevoerd en een Visioffice meting die kijkgedrag volledig in kaart brengt, waarmee Van der Leeuw vervolgens brillenglazen compleet op maat kan maken. "Met de VisionScan kunnen we veelvoorkomende oorzaken van slecht zien vroegtijdig opsporen", aldus Rob. "De optometristen van Van der Leeuw zijn hiervoor speciaal opgeleid. Zij geven de klant een passend advies en eventueel verwijzen we door naar de specialist."

400etalageIMG 1268

DIJCK2

Het kleine winkeltje op de Koornmarkt is steeds verder gegroeid. Het bestaat nu uit vijf historische winkelpanden in de historische binnenstad van Delft. De nieuwste winkel in het pand is DIJCK2. Van der Leeuw richt zich met deze winkel op de wat jongere generatie. Bij de inrichting van de winkel is Van der Leeuw geïnspireerd door winkels in het buitenland, zoals in New York of Italië. "Je vindt bij DIJCK2 veel bijzondere en moderne brillenmerken zoals Oliver Peoples en Dick Moby. Dit laatste merk staat erom bekend de producten van gerecycled materiaal te maken.”

400busvanderleeuw50jaar 3

Acties tijdens het jubileum

Dat Van der Leeuw jarig is, gaan niet alleen klanten merken; er hangt namelijk ook een gigantische rode strik op het gebouw. Maar het jubileum wordt met name aangegrepen om klanten te bedanken voor het vertrouwen dat zij nu en al die jaren ervoor in Van der Leeuw hebben gehad . “Deze feestelijke maand wordt ingezet met speciale acties en feestelijkheden in en rond onze winkel," aldus Rob. "Ook serveren we onze klanten een lekkernij bij de koffie en ontvangt men bij een aankoop een jubileumgiftbag met allerlei cadeautjes. De waarde hiervan kan wel oplopen tot € 75,-” Naast de giftbag kunnen klanten profiteren van leuke aanbiedingen. Zo ontvangen klanten onder andere €20,- korting op gepersonaliseerde glazen (Essilor Eyezen, 360 Fit en Varilux X 4D) en krijgt men 50% korting op de aanpaskosten van Nachtlenzen. Meer informatie over de feestmaand van Van der Leeuw vind je op de website www.vanderleeuwoptiek.nl/50-jaar-van-der-leeuw/.

terug naar homepage