1 | 2 | 3 | 4

27 mei t/m 30 september 2018

Tentoonstelling Viktor&Rolf in de Kunsthal

400 01 ViktorRolf by InezVinoodh 2015

 Viktor& Rolf by Inez & Vinoodh, 2015 

Ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig jubileum van het Amsterdamse luxueuze modehuis Viktor&Rolf organiseert de Kunsthal in samenwerking met de ontwerpers en de Canadese curator Thierry-Maxime Loriot een grote overzichtstentoonstelling. De tentoonstelling ‘Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years’ onderzoekt de elementen die de ontwerpers uniek maken in de hedendaagse modewereld en toont hun radicale opvatting van ‘wearable art’.

400 15 ViktorRolf Van Gogh Girls haute couture collection SS15 photo team Peter Stigter

Van Gogh Girls, haute couture collection, SS 2015 Model: Yumi Lambert 

Photo ©Team Peter Stigter Han Nefkens Foundation / promised gift to Museum Boijmans Van Beuningen 

 


“Met magnifiek vakmanschap en dromerige silhouetten, soms gemaakt van rinkelende belletjes of rood tapijt, heeft het Nederlandse modekunstenaarsduo Viktor&Rolf gedurende de afgelopen vijfentwintig jaar draagbare kunst gemaakt in een unieke, eigenzinnige stijl”, aldus Thierry-Maxime Loriot, curator van de tentoonstelling.

400 02 ViktorRolf The House At The End Of The World 2005 chromogenic print David LaChapelle Studio

The House at the End of the World, 2005 

Chromogenic Print © David LaChapelle Studio 

Model: Heather Marks 

Viktor&Rolf, Bedtime Story, ready-to-wear collection, AW 2005 Collection Han Nefkens Foundation / promised gift to Museum Boijmans Van Beuningen 

Vanaf zondag 27 mei zijn de spectaculaire en avantgardistische creaties van het meest artistieke duo uit de internationale modewereld in de Kunsthal te bewonderen. Sinds het begin van hun artistieke samenwerking in december 1992 hebben Viktor Horsting (1969) en Rolf Snoeren (1969) lovende kritieken gekregen voor hun cerebrale en geestige benadering van haute couture.

400 17 ViktorRolf Performance of Sculptures SS16 Marina photography Team Peter Stigter

 Performance of Sculptures, haute couture collection, 

SS 2016 

Model: Marina 

Photo ©Team Peter Stigter 

 

De tentoonstelling presenteert een aantal van de meest sublieme en innovatieve werken van het ontwerpduo, waaronder circa zestig werken uit hun haute couture collecties, toneelkostuums voor ballet en opera evenals eerdere ontwerpen uit Viktor&Rolf’s archieven en uit collecties van (inter)nationale musea.

400 18 ViktorRolf Flowerbomb SS05 Rasa photography Team Peter Stigter

 Flowerbomb, ready-to-wear collection, SS 2005 

Model: Rasa 

Photo ©Team Peter Stigter 

Collection Centraal Museum, Utrecht 


Ook is een selectie van hun work-in-progress serie ‘Dolls’ − replica's van antieke poppen gekleed in de meest iconische ontwerpen van de modekunstenaars − te zien. Daarnaast zijn er speciale stukken, zoals het kostuum dat zij in 2016 voor Madonna hebben gemaakt voor haar inzamelingsconcert in Miami Art Basel, en nieuwe werken uit de nieuwste collecties, 'Boulevard of Broken Dreams' en 'Action Dolls', die nooit eerder zijn vertoond .

400 26 ViktorRolf Surreal Satin SS18 photography Team Peter Stigter

Surreal Satin, haute couture collection, SS 2018 

Photo ©Team Peter Stigter 


Over de komende tentoonstelling laten Viktor Horsting en Rolf Snoeren gezamenlijk weten: “Na het succes van onze overzichtstentoonstelling in Melbourne zijn we er trots op dat hij nu naar de Kunsthal Rotterdam gaat. We houden ervan ons werk niet alleen op de catwalk, maar ook als tentoonstelling te laten zien. Op die manier kan iedereen het bekijken, niet alleen een handjevol mensen tijdens de shows in Parijs.”

Terug naar homepage