1 | 2 | 3 | 4

Nieuwe Century City-boetiek SAMA in Los Angeles

400 sama boutique eb mar 4001 

De nieuwste winkel van Sama Eyewear in het coole winkelcentrum Century City in Los Angeles creëert een omgeving die hightech en stijlvol is, maar toch warm en uitnodigend. De winkel, met een oppervlakte van 1100 m2, is een lust voor het oog met gladde ronde draaiende displays. Cirkels domineren het design en het pièce de résistance is een video-scherm van vloer tot plafond.  

400sama boutiqueeb mar 3801
Sheila Vance, CEO en ontwerper van Sama, werkte samen aan het concept met haar vriendin, sieradenontwerpster Loree Rodkin. Rodkin ontwierp de ruimte met ingewikkeld metaalwerk, gestructureerd leer en aangepast hout.

Over het partnership
Sheila Vance: "Ik ontwerp de brillen van Loree al 14 jaar - ik ben een klant van haar en zij is een klant van mij. Ik heb nog nooit iemand zoals zij in mijn leven ontmoet. Ze is een expert in het lezen van mensen en herkennen wat ze nodig hebben, hoe ze eruit willen zien en wat hun passie is. Een van de redenen waarom haar sieraden zo populair zijn, is dat ze diamanten toegankelijk maakte voor overdag.
Loree heeft hotels en andere ruimtes ontworpen, maar nog nooit retail. Dit was haar eerste."

400sama boutiqueeb mar 3802

Sieradenontwerper Loree Rodkin
"Je ziet geen posters van modellen die brillen dragen. Je ziet geen brillenreclame. "

Het ontwerp
Sheila Vance: "Het idee van Loree was dat de winkel als een woonkamer moest zijn. Mensen zouden binnen moeten komen en zich op hun gemak voelen om daar te blijven en beslissingen te nemen.
De kleurencombinaties zijn ton-sur-ton, grijs, pearl en zwart. Het is elegant en niet overweldigend.
De winkel is niet zoals de typische brillenwinkel eruit ziet. We hebben een enorme videopresentatie, maar het gaat allemaal over de natuur en het seizoen waarin we ons bevinden. Het creëert een sfeer.
We hebben een glasbalk die heel speels is. Klanten kunnen aan de glasbalk zitten en de kleuren en combinatie van glazen kiezen die ze willen gebruiken, zodat ze hun brillen kunnen aanpassen. We hebben gezonde biologische drankjes die we ze serveren. Het is net een galerie - zeer comfortabel en ontspannend.

255sama boutiqueeb mar 4002
Roterende cirkels tonen de brillen vanuit elke hoek

Elementen
Sheila: "Een van de mooiste elementen van de winkel is de etalage. Er zijn ongeveer 10 ronde displays die draaien, zodat  de bril onder elke hoek te zien is. Er is een LED-lampje in elke cirkel zodat je alle verschillende kleuren brillen kunt zien.
De achterwand is grijs gestructureerd leer uit Italië. Alles is leer omdat we een zacht gevoel wilden hebben. Niets is hard. En alles wat je ziet is rond. "Sama" betekent dat er geen begin is en er is geen einde, wat voor mij een cirkel is.

Indeling
De brillen worden gecategoriseerd door het concept en het mode-edict. Wanneer u naar onze winkel komt, weet u precies welk gedeelte u moet gaan om te vinden wat u in gedachten heeft. We hebben een sectie voor mannen. We hebben een sectie voor overdag optisch, voor zonnebrillen die voor weekend of resort zijn. We hebben een gedeelte voor avondlooks. Het is een leuke reis voor de klant. Het gaat niet om tonnen brillen boven op elkaar.

De collecties
Al onze winkels hebben een bril die uniek is voor die locatie. We hebben zes winkels in het Midden-Oosten, een winkel in Beverly Hills en de nieuwe in Century City.
De collecties in onze winkels zijn anders dan de collecties die we in onze groothandelsdivisie presenteren. We passen het verkeer aan dat zich in deze gebieden bevindt.
We hebben ook niet alleen brillen. Ongeveer 15% van de winkel is sjaals, armbanden, halskettingen, kaarsen, geuren en kamer-aroma. De meeste van deze items zijn ontworpen door Loree en we mengen het met haar brillen.
 

Foto's: Dmitry Dolzhanskiy

terug naar homepage