1 | 2 | 3

200optilogoF 150 2 1 N ELM 700 1 1

 12 – 14 januari 2018

Opti München nieuwe hal

De internationale optiekvakbeurs opti in München maakt een enorme ontwikkeling door.
De komende opti wordt gehouden van vrijdag 12 t/m zondag 14 januari 2018 . Belangrijk nieuws is de nieuwe hal, waardoor de exposanten hun nieuwe producten zullen presenteren in maar liefst vijf hallen in plaats van vier. De hallen C1 en C4 zijn uitgebreid met hal B4. Daardoor is het aanbod op deze internationale beurs voor optiek en design aanzienlijk groter geworden.

400opti F 150 2 1 N ELM 4399 1 1
Het is een belangrijke stap voorwaarts en de bezoekers zullen op deze eerste optiekvakbeurs in 2018 de nieuwste producten vinden op het gebied van monturen en zonnebrillen, contactlenzen, glas, Low Vision, winkelinterieur, shopdesign, accessoires en machines. Op een oppervlakte van 45.000 m2, 5.000 meer dan voorheen, geeft de opti een compleet overzicht van het optiekaanbod.


De nieuwe hal B4
De bezoeker hoeft niet bang te zijn dat deze nieuwe Hal B4 zal zorgen voor onduidelijkheid. De organisatie zal zorgen voor een heldere structuur en goede oriëntatie. “Het plaatsen van de standhouders in de verschillende hallen en de indeling per productcategorie blijft onveranderd,” aldus opti projectmanager Bettina Reiter. “De hallen worden wel opnieuw ingedeeld. Dit betekent dat Hal C1 onveranderd blijft. De standhouders van hal C4 zullen verhuizen naar hal C2 en alle andere hallen zullen een plaats opschuiven.“

Hal C1
Zoals gebruikelijk kunnen de bezoekers de opti bereiken via de ingangen Noord en Noord-West waar de parkeerplaatsen zijn. Bezoekers die met het vliegtuig reizen of aankomen met de Metro kunnen weer gebruik maken van de shuttle bussen van ingang West van het vliegveld die je rechtstreeks naar Hal C1 brengt. Onder andere vindt u daar !HOT , dat een werkelijk hoogtepunt geworden is met haar onafhankelijke labels. De opti-boxes met de meest opvallende nieuwe producten en starters zijn ook in hal ?C1 ondergebracht, evenals de gelicenceerde brillenmerken van Safilo, Marchon en Kering.

400 opti planF 150 2 1 N ELM 4769 1 2

Hal C2
In de volgende hal C2 vindt u de standhouders uit de oude hal C4 met de laatste trends en designs in het YES! gebied en de stands van Luxottica, Marcolin en Charmant. “Het was een grote wens van de standhouders en bezoekers om de !HOT en YES! gebieden dichter bij elkaar te brengen en we zijn blij dat we dit nu kunnen realiseren,” aldus Bettina Reiter.

Hal C3
In Hall C3 zijn de oude stands van Hal C2 ondergebracht met licentiemerken, winkelinterieur en standhouders van de marketing en sales sector.

Hal C4
Contactlenzen, glas, instrumenten en gereedschap zijn te vinden in hal C4.

Hal B4

Hall B4 is compleet nieuw. In deze hal zijn meer exposanten van glas ondergebracht, inclusief een gecombineerde stand van Novacel en Leica, evenals machinefabrikanten en vertegenwoordigers van de supply industrie. “Door deze uitbreiding kunnen we de bezoekers de meest complete opti ooit aanbieden, “ aldus Reiter. In hal B4 vind je ook internationale paviljoens van Frankrijk, China, Japan en Korea. Bovendien is het ‘opti forum’ in deze hal ondergebracht met lezingen van internationale topsprekers. De ‘opti campus’ wordt uitgebreid met internationale universiteiten.
Bijzondere aandacht voor de nieuwe ‘Future Shop’ . Deze zal het OPTIC 4.0 gebied visualiseren met alle informatie over het digitaliseren in de optometrie. Er wordt aandacht besteed aan virtuele spiegels, interactieve systemen en displays voor etalage en interieur, 3D printers, software oplossingen, high-end technologie, kortom alle zaken die belangrijk zijn in een hedendaagse winkel. Vanzelfsprekend is ook shopdesign een belangrijk thema in ‘Future Shop’.

400opti futureshopF 150 2 1 N ELM 4776 1 2

Verdere ontwikkeling
Met de lopende ontwikkelingen van de nieuwe hal legt eigenaar GHM de basis voor de verdere ontwikkeling van opti voor 2019 en later. Nog twee nieuwe hallen, C5 en C6, zullen op het terrein van de Messe München worden gebouwd en naar verwachting in de herfst van 2018 gerealiseerd zijn. In begin 2019 zal opti ook deze nieuwe hallen in gebruik gaan nemen.

400 opti18 anz 196x256 Optiek NL X3

www.opti.de

foto’s GHM

 Terug naar homepage