1 | 2 | 3

Kuratorium Gutes Sehen KGS

Zonnebrillen 2017: Groot en dun

Smalle modellen met grote schijven zijn het modebeeld van de zonnebrillen van dit jaar. Dierenmotieven, nude en groentonen weerspiegelen de trend naar natuurlijkheid. Bij de gradiënt kleuren versmelten de tinten van de bril en de glazen. Architectonisch design, dubbele brug en harmonieën in goud zijn de highlights. Wat betreft de vorm van de bril zijn geen grenzen gesteld. Het mogen piloten-, oversized, vlinder-, cateye-, nerd-, panto- of Lennonbrillen zijn, maar drie feiten komen bij alle modellen terug: groot, smal en licht.

Architectuur

400gutessehen1 Architecture

Geconstrueerde lijnen en grafische vlakken. Brillen die opvallen. Ze geven het gezicht structuur en een extravagant accent. Ze onderstrepen de puristische, extravagante trend en werken het beste in grote gezichten.

Cut out

400gutessehen2 Cut out

Glas en bril zijn bij deze trend heel verschillend. De schijven lijken te zweven en lijken uit meerdere delen te zijn samengesteld. Een sterke stijl voor non-conformisten.

Goud

400gutes sehen3 Gold
Op warme wijze reflecteren smalle, brede, gepolijste of matte vlakken het zonlicht. Er is een groot kleurenpalet van rood-, antiek- en mat tot witgoud. Highlights zijn combinaties met gouden spiegelglazen.

Gradient Colors

400gutessehen4 Farbverlauf
Sterk zijn de glazen met kleurverloop, van uni tot bicolor. Het voordeel: de zonnestralen worden in het donkere bovendeel afgeschermd.

Dieren

Deze brillentrend is dit jaar overweldigend. Of het nu gaat om ronde, hoekige, klassieke en extravagante modellen, of cateye en pilotenstijl, de designers hebben zich duidelijk laten inspireren door de dierenwereld. Designs van schildpad, zebra, luipaard of andere dieren sieren de fronten en veren.

Nude

400gutessehen6 Nude 1
Nude, poeder en andere helle natuurtonen weerspiegelen de behoefte aan oorspronkelijkheid en echtheid. Modellen in zachte schakeringen van rosé en crème tot mat transparant maken het gezicht zachter. Het voordeel: deze kleuren passen in elk gezicht en versterken elke outfit.

Groen

400gutessehen7 Green 


Seizoenkleur groen staat voor harmonie, zekerheid en kreativiteit. Linde, smaragd, avocado of olijf zien we in vele collecties terug. Bij de keuze moet men wel oppassen. Soms maakt groen de brildrager bleek.

Terug