1 | 2 | 3 | 4

Xavier Derôme: grafisch, klassiek en comfortabel

400xavierderomeBAlcoholGrootLunette1

De roots van de Xavier Derôme (XD) liggen binnen een artistieke familie van brillenmakers en het atelier van zijn ouders was de belangrijkste speelplaats tijdens zijn jeugd. Dit gaf hem de bijzondere gelegenheid om al jong bekend te raken met het ambachtelijk vervaardigen van acetaat monturen, waardoor het haast onvermijdelijk leek dat hij in hun voetsporen zou treden.

De ondernemende Fransman richtte zijn atelier op in de regio Sologne, op twee uur afstand van Parijs nabij de plaats Chambord en in 1996 lanceerde hij zijn eerste eigen brillenlijn, plus bijbehorende accessoires. Met zijn liefde voor kunst en natuur combineert hij verschillende stijlen en materialen. Alle monturen worden zonder uitzondering in Frankrijk gemaakt en kunnen verfijnd, authentiek en eigenzinnig worden genoemd.

Het aan elkaar hechten van verschillende lagen, bestaande uit ‘velletjes’ acetaat, is Derome’s inmiddels zeer herkenbare handelsmerk geworden. Hij speelt hiermee met kleuren, wat steevast tot oneindig veel combinaties leidt: van transparante tot metallic  of dierenthema’s…

Naast het feit dat het meeste acetaat/cellulose materiaal exclusief is voor XD, is er nog een ander onderscheidend kenmerk van zijn creaties. Achter het ingewikkelde technische assemblageproces vindt men een uniek product: zowel grafisch als klassiek en comfortabel. Er wordt grote aandacht geschonken aan elk afzonderlijk onderdeel. Ondanks het feit dat ze op elkaar lijken, zijn geen twee onderdelen hetzelfde. De collecties van XD hebben eenvoudige vormen, maar krijgen hun glans door mooie details.

De keuze dat de collecties van XD in Frankrijk worden gemaakt is geen toevallige. Het is het bewijs van kwaliteit en authenticiteit. In de loop der jaren zijn de technieken van werken met acetaat geperfectioneerd en XD heeft daarom geïnvesteerd in specialistische apparatuur en een goede opleiding van zijn personeel. Met nieuwe technologieën en een zich steeds ontwikkelend vakmanschap, is het atelier uitgegroeid tot een broeinest van creativiteit!

Xavier Derôme: Een verfijnde en exclusieve Franse onderneming met een traditioneel ambachtelijke achtergrond, maar tegelijkertijd zeer modern en actueel.

terug