1 | 2 | 3

opti München 2023
Drie inspirerende beursdagen

450OPTI

Dit jaar kwamen zo'n 15.500 bezoekers uit 67 landen samen in München om in een positieve sfeer gebruik te maken van het brede scala aan innovatieve formats voor kennis, verkoop en uitwisseling. In totaal exposeerden 307 exposanten uit 28 landen op opti 2023.
“Opti is terug en op weg naar succes! Drie inspirerende beursdagen met bezoekers en exposanten van over de hele wereld zitten erop. Ik wil iedereen die samen met ons in opti geloofde en ons succes mogelijk heeft gemaakt, uitdrukkelijk bedanken! Het was mijn hoogtepunt om de industrie weer verenigd te zien in een geweldige sfeer", aldus Klaus Plaschka, algemeen directeur van GHM Gesellschaft für Handwerksmessen mbH.

De nieuwe halopstelling zorgde voor een bijzondere sfeer.
Thomas Truckenbrods (President Centrale Vereniging van Opticiens en Optometristen) over de beurs: "Het leeft. En hoe! Voor mij was de Opti een succesvolle doorstart van een onmisbare vakbeurs voor oogheelkundige optiek in München. Het compacte aantal hallen, die volgens mij goed bezocht werden, droeg bij aan een prettig gevoel op de beurs. Ondanks alle omstandigheden geeft de aanhoudend positieve stemming hoop op een economisch succesvol jaar.”
Een indruk die wordt bevestigd door Karsten Möhrer, Eyewear Sales Director bij Eschenbach Optik. “De verkoop per hoofd van de bevolking die ons verkoopteam op opti 2023 wist te realiseren, is zeer bevredigend. Dankzij ons aangepast stand concept wisten we de bezoekersfrequentie in München optimaal op te vangen. Dit maakte Eschenbach op de opti 2023 tot een succes!”
Exposanten scoorden globaal genomen positief qua bezoekers- en ordervolume. “De opti 2023? Excellent! De beurs is ons buitengewoon goed bevallen. Als Hecht Kontaktlinsen hebben we vanaf het begin afgesproken dat we in januari weer aanwezig wilden zijn. Of het nu gaat om klanten, industriële partners, universiteiten of nieuwe marktspelers - voor ons is opti het optimale en belangrijkste platform voor persoonlijk contact. We zijn des te blijer dat de respons zo fenomenaal was!” aldus Mario Rehnert, Hoofd Marketing bij Hecht Kontaktlinsen GmbH.

Innovatieve programma-items
Impulslezingen gevolgd door discussies in de SUSTAINABILITY HUB en MYOPIA HUB gaven geïnteresseerden de gelegenheid om kennis te maken met trends, onderzoeksmethoden en technologieën en om individuele vragen en uitdagingen in de groep te bespreken. Tijdens exposantenrondleidingen kwamen verschillende belangrijke thema's zoals ‘smart imaging in oftalmic screening’aan bod. Opti gaf daarmee een belangrijke impuls aan de markt. Met name de opti-TREND "Myopia Management" werd door 78% van de bezoekers als belangrijk gezien voor hun dagelijks werk. Voor de MYOPIA HUB gaf meer dan driekwart van de ondervraagden de opti topscores.
Ook de social media spreekuren waren populair, waar Sarah Schleicher, Duitse opticien en brillenblogger (19.000 Instagram-volgers) en de Franse opticien Anne-Sophie Lapetite (100.000 Instagram-fans) van AnSoStyle vragen beantwoordden.

Stimuleer innovatie en jong talent
Een ander hoogtepunt was de uitreiking van de tweede opti BOX AWARD. De winnaar is LARS glasses - Swiss Made, een start-up die scoort met 3D-geprinte monturen en aandacht heeft voor tijdloosheid en duurzaamheid. Ze werden gekozen door een internationale vakjury, die jonge ontwerpers huldigt voor hun unieke producten en de nieuwe criteria innovatie, design, functionaliteit en duurzaamheid evalueert. LARS-brillen treden in de voetsporen van brilontwerper Beate Leinz, die de eerste opti BOX AWARD won. Het winnende team van LARS glasses: “We reisden naar de opti om te leren: we wilden onze collectie presenteren en feedback krijgen over ons gepatenteerde scharnier en onze modellen. Dat we gedurende drie dagen zoveel geweldige feedback op onze collectie hebben gekregen, veel interessante gesprekken met potentiële klanten hebben kunnen voeren, met andere productontwerpers hebben kunnen praten en van gedachten hebben kunnen wisselen over de nieuwste technologieën - en zelfs met de opti BOX-award op zak opnieuw naar Bern kunnen reizen overtreft al onze verwachtingen!”

Uit een eerste onderzoek is gebleken dat 83% van de bezoekers nu al uitkijkt naar de volgende opti. De volgende opti vindt plaats van 12 tot 14 januari 2024 in München.

Terug naar homepage