1 | 2 | 3

SILMO PARIS 2022
OPTICAL DESIGN CONTEST:
De genomineerden

Begin dit jaar lanceerde de SILMO het Optical Design Contest. Deze wedstrijd is gericht op het stimuleren van creativiteit en het bieden van een platform voor de toekomstige generatie ontwerpers.  

Het Optical Design Contest stond open voor alle studenten die waren ingeschreven voor een ontwerpcursus op een niveau gelijk aan of hoger dan het derde jaar post-baccalauréat. De beschrijving van de projecten was nauwkeurig en zonder creatieve beperking. De deelnemers moesten een ethische ontwerpbenadering integreren voor een optisch object, of het nu lenzen, monturen, verbonden objecten, slechtziendheid of apparatuur voor opticiens of fabrikanten betrof.

Emmanuel Gallina
Voor deze eerste editie wordt de wedstrijd voorgezeten door Emmanuel Gallina, een ontwerper die bekend staat om zijn creatieve ethiek, zijn gevoel voor samenhang en zijn authenticiteit. Afgestudeerd aan E.N.A.D (Limoges) en I.A.V (Orléans), vervolgde hij zijn studie aan de Politecnico di Milano, waar hij een Master in Design & Management behaalde. Emmanuel Gallina oefent zijn kunst uit tussen Bordeaux en Milaan en ontwerpt meubels en objecten voor grote merken. Bovendien richt hij locaties en interieurs in over de hele wereld.

Jurering
Begin juli kwamen de juryleden bijeen om de ingezonden projecten te evalueren en de meest relevante uit te kiezen.
Zij besteedden bijzondere aandacht aan het creatieve en innovatieve ontwerpaspect, het gebruik en de functie van het voorgestelde object en de intrinsieke haalbaarheid ervan.

GENOMINEERDEN   

SI / Look to the future door Alessandro Battaini (NABA - New Academy of Fine Arts, Milan): een concept voor voorgemonteerde glazen, uitwisselbaar en veelzijdig.

400SILMOProjet1Look to the future

 

KNOT / Inclusive Eyewear door Diego Sparta (Politecnico di Milano - Bovisa Durando Campus - Design School): een bril ontworpen voor mensen met een handicap.

400SILMOProjet2KNOTInclusiveEyewear

 

OORA door Silvana Migliozzi (Politecnico di Milano): slimme bril bedoeld voor lezers, waarvan de belangrijkste toepassing de mogelijkheid is om tekst te annoteren en citaten op te slaan... in één oogopslag.

400SILMOProjet3Oora

 

SONDER door Sessa Martina (NABA - New Academy of Fine Arts, Milan): bril met sensoren om hoofdpijn te voorkomen, rugklachten te beperken en een slechte houding te corrigeren.

400SILMOProjet4Sonder

 

PERCY door Jocelyne Boisson (Design School of Landes, Mont-de-Marsan): een gegoten aquatisch masker dat de rol van visie in twijfel trekt, gezien worden zonder noodzakelijk te zien.

400SILMOProjet5Percy

 

GOOGLESS door Vincenzo Panico (NABA - New Academy of Fine Arts, Milan): een moderne heruitvinding van de neusklem en de monocle die speelt met geometrische vormen.

400SILMOProjet6Googless

 

UNFOLDABLE door Adi Abramov (Shenkar College of Engineering, Design and Art, Ramat Gan, Israel): bril gemaakt van gerecycled materiaal in een brutalistische esthetiek, met geprofileerde X-scharnierveren.

400silmoProjet7Unfoldable

 

Tijdens de SILMO (23 t/m 26 september 2022) worden de werken tentoongesteld en de winnaar bekendgemaakt.

 

Terug naar homepage