1 | 2 | 3 | 4

Nieuwe voorzitter Zienderogen Robert Bos:

'Ik ben besmet geraakt met het ‘zienderogen-virus’

230zienderogenbos 

Na zijn jarenlange inzet heeft George de Jong zich teruggetrokken als voorzitter van de Stichting Zienderogen en het stokje overgedragen aan Robert Bos. George blijft er wel als ambassadeur bij betrokken.

In een uitgebreide nieuwsbrief van Zienderogen heeft de nieuwe voorzitter zich geïntroduceerd. Robert Bos, getrouwd en woonachtig in Zwartsluis, heeft twee zonen en drie kleinkinderen. In januari 2022 draagt Robert zijn optiekzaak in Epe over aan zijn oudste zoon Jeroen en gaat zich meer inzetten voor de stichting.

400zienderogen2

Robert Bos: “Hoe ik betrokken ben geraakt bij de Stichting Zienderogen; in 2012 stuurde Bram Bol, toen als bestuurslid van Stichting Zienderogen, aan Rotaryclubs een brief om een project te ondersteunen. Dit hebben wij toen als Rotaryclub Zwartewatersteden opgepakt. Via een haringparty werd er geld ingezameld en het opgehaalde bedrag is overgedragen aan Stichting Zienderogen.
In navolging daarop ging ik mee op een missie… en ja, toen ben ik besmet geraakt met het ‘zienderogen-virus’.
In 2016 ben ik gevraagd om toe te treden tot het bestuur. Tijdens de nauwe samenwerking met George is mij veel verteld over Jacques Tuinder. Over zijn visie en de uitgangspunten die maken dat Stichting Zienderogen als maatschappelijke organisatie graag gezien wordt. Veel slechtzienden zijn geholpen met een goede bril op de juiste sterkte. Zo simpel kan het zijn, maar zonder de hulp van onze donateurs en onze vrijwilligers is het onmogelijk om ons doel te bereiken. Daarom wil ik, als nieuwe voorzitter, alle vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun inzet en alle donateurs voor de financiële steun die zij aan ons schenken.”

400zienderogen4

Robert Bos kan momenteel nog weinig vertellen over de toekomstplannen. “In deze corona-tijd is hier iets concreets over zeggen een irreële gedachte. Onze missie blijft het terugdringen van slechtziendheid en blindheid en om de arme mensen te helpen een beter zicht te geven. Hoe we dat het komende jaar gaan vormgeven is nog onduidelijk; vele landen waar wij normaal gesproken werkzaam zijn hebben momenteel een oranje of rood reisadvies. Helaas zullen wij moeten wachten op betere en stabielere tijden voordat wij een team op reis kunnen sturen.”

400zienderogen3

Het bestuur heeft de laatste tijd niet stilgezeten. Robert Bos: “We hebben het afgelopen jaar verschillende gesprekken gehad ter voorbereiding op het plannen van een missie. We hebben apparatuur geschonken aan buitenlandse ziekenhuizen en er is een grote partij kant en klare leesbrillen geschonken aan een project in Namibië. Verder ondersteunen we een kinderproject in Suriname, een klein projectje samen met Rob Jansen, ook in Suriname, en het Breed Stedelijk Overleg Ongedocumenteerden in Amsterdam waar Frank Koole (oud oogarts) en Anthony Raijmakers (oogarts) zich voor inzetten.”
Robert Bos spreekt tenslotte graag de wens uit dat Zienderogen in de toekomst weer veel mensen gelukkig kan maken en ze een goed zicht kunnen geven.

Giften zijn zeer welkom.
Nadere informatie:
www.stichtingzienderogen.nl
info@stichtingzienderogen.nl

terug naar homepage