1 | 2 | 3

Amélie Morel, voorzitter SILMO Paris:
“Laten we de emotie van het echte herontdekken!”

400AmelieMorelfoto

“Na twee jaar zonder grote internationale bijeenkomsten, zal de reünie van professionals uit de optiek- en brillenindustrie alleen maar intenser zijn, daar ben ik zeker van. Het hele team van SILMO Paris is hard aan het werk om deze hersteleditie voor te bereiden en we kijken ernaar uit u te zien",  aldus Amélie Morel, voorzitter van de SILMO Paris, die zichtbaar opgelucht is dat deze internationale optiekbeurs eind september, voor zover we nu weten, doorgang kan vinden. 

"We kunnen niet wachten om u opnieuw te verbazen met het talent van deze enthousiaste professionals. We kunnen niet wachten om te genieten van het plezier van ontdekkingen, de mogelijkheid tot ontmoetingen en de gezelligheid van discussies. Het is duidelijk dat alle technologie ter wereld nooit de kracht en emotie van een fysieke gebeurtenis zal vervangen..” 

Hoe hebt u de Corona periode ervaren?
“Ik denk dat ik deze tijd net als iedereen heb beleefd: allereerst een schok toen Corona in de hele wereld toesloeg en daarna de reactie op alle noodzakelijke beperkingen die ons werden opgelegd. Een ongekende periode waarin ook ik me heb moeten aanpassen aan een volkomen nieuwe leefsituatie.
Of het nu in mijn rol als voorzitter van SILMO was of in mijn activiteiten binnen Morel, het belangrijkste was om aanwezig te zijn en de teams te motiveren. Ik ben van nature positief, dus het is me gelukt om alles met vertrouwen tegemoet te zien.”

Had u nauw contact met de vaste exposanten en, vanuit Morel, met opticiens?
“Natuurlijk, intensiever dan ooit. De fysieke afstand vereiste beter luisteren en een groter gevoel van empathie om alle langdurige banden met partners, leveranciers en opticiens te behouden. Bij SILMO bleven we aan dek en toonden we ons reactievermogen door SILMO HORS LES MURS aan te bieden voor een essentiële herademing tijdens deze opsluitingen. Hoewel onze sector heeft geleden onder de gevolgen van deze crisis, doen de meeste professionals het redelijk goed.”

Hoe gaat het nu met iedereen? Hebben de meesten het overleefd? Is iedereen positief over de toekomst?
“Vergeleken met sectoren als restaurants, hotels en cultuur is de optiek "open" en actief gebleven. De opticiens behielden contact met hun klanten en sommigen hebben hun verkoop zelfs verhoogd. Al met al ziet de toekomst er goed uit.”

400silmoVisuel principal

Wat verwacht u van de komende beurs?
“Twee jaar lang zijn we verstoken van alle internationale professionele bijeenkomsten. De SILMO zal het eerste grote evenement van 2021 zijn na deze lange periode van frustratie. Daarom zal het een "reünie" beurs zijn met een sterk verlangen naar uitwisselingen, ontdekkingen en zaken doen. Ik verwacht niets in het bijzonder, behalve een feestelijke geest die deze editie naar mijn mening zal bezielen.”

Bent u tevreden over het aantal exposanten? Zijn er continenten die zich niet hebben geregistreerd?
“We zijn nog bezig met de lancering van de beurs en hadden begin augustus meer dan 500 exposanten. Natuurlijk zijn er nog onzekerheden voor grote exportlanden, en dan denk ik vooral aan Azië. Dankzij de Health Pass die in Europa is ontwikkeld om internationaal reizen te vergemakkelijken, zouden we een breed scala aan landen moeten kunnen ontvangen. We volgen uiteraard de gezondheidsontwikkelingen over de hele wereld in de hoop dat vaccinatie en collectieve immuniteit de internationale stromen zullen verbeteren.”

Verwacht u bezoekers uit andere delen van de wereld of wordt het vooral een 'Europese' beurs? Verwacht u überhaupt veel bezoekers?                                                                       “We volgen de dagelijkse gezondheidsontwikkelingen op alle continenten en de beperkingen die de verschillende regeringen opleggen. We hopen dat het binnenkort de goede kant op gaat waarbij internationale professionals uit Europa maar ook uit andere continenten komen. Cijfers of trends over het aantal bezoekers kan ik nog niet geven. Het is veel te vroeg, zeker omdat in de zomerperiode veel mensen zich verplaatsen.”

400silmoVisuel Protocole Sanitaie EN

Moest uw team extra maatregelen nemen om zo Corona-resistent mogelijk te zijn?
“We respecteren de huidige gezondheidsprotocollen zeer en zullen ons aanpassen aan eventuele wijzigingen die door de overheid worden vereist.”

Wat betreft de Silmo d'Or: zijn er veel inzendingen binnengekomen? Dit in vergelijking met andere jaren?
“De SILMO d'OR-awards blijven een van de fundamentele pijlers van de beurs en worden altijd zeer gewaardeerd. Vorig jaar bleven bedrijven op het gebied van glas, monturen en apparatuur ondanks de crisis investeren in R&D en innoveren. Daarom hebben we ook toen gezorgd voor de verkiezing van de trofeeën die werden uitgereikt tijdens de SILMO HORS LES MURS in Parijs. Elk jaar krijgen we meer en meer aanmeldingen en ik ben verheugd dat de komende editie daarop geen uitzondering is.”

400silmo dorbokalenamelie

Wie zijn dit jaar betrokken bij de Silmo d’Or verkiezing?
“De leden van de jury zijn professionals uit de industrie en opticiens die hun vaardigheden en hun visie inbrengen en zich met de grootst mogelijke objectiviteit inzetten om die producten die zij als het meest innovatief en relevant beschouwen, te nomineren. Ze zijn erg betrokken en daar ben ik ze heel dankbaar voor. Ook de internationale vakpers zal haar stimulerende visie geven. Deze kent uiteraard de knowhow van alle spelers in deze sector erg goed en we weten dat journalisten het spel met interesse en plezier zullen spelen. “

Wanneer worden de genomineerden voor de Silmo d'Or verkiezingen bekend gemaakt?
“Half september zullen wij de genomineerden bekendmaken.”

De prijsuitreiking vond tot nu toe altijd plaats tijdens een feestelijke avond op een unieke plek in Parijs. Zal zo'n evenement dit jaar ook plaatsvinden? Zo nee, hoe maakt u de prijswinnaars dan bekend?
“Om het verrassingseffect te behouden, zal ik niet verklappen wat er wordt voorbereid voor deze ceremonie, die een zeer populaire feestelijke gebeurtenis is! Gezien de huidige gezondheidsbeperkingen moeten we ons aanpassen, maar we zullen een gebruiksvriendelijke oplossing vinden zodat deze grote viering van talenten een succes zal zijn, waar dan ook.”

Wat zijn de highlights voor bezoekers van deze beurs? Wat mag je zeker niet missen?
“De sterke punten van SILMO zijn de exposanten, die graag alle professionals ontmoeten om hun nieuwe producten en innovaties te tonen. SILMO is ook een heel ecosysteem voor het promoten van knowhow en informatie: SILMO D'OR natuurlijk, SILMO ACADEMY richt zich op training en wetenschappelijke vooruitgang, en dan de SILMO NEXT agora met producttrends, conferenties, productpresentaties, enz. Voor deze nieuwe editie focust SILMO NEXT zich op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) onder optiek- en brillenprofessionals zoals het milieu, sociale kwesties en verantwoord inkopen.”

400silmo entree amelie

Bent u blij om voorzitter van de SILMO te zijn? Ook in deze ‘probleemtijden’?
“Ja, ik ben heel blij, nog steeds gemotiveerd en enthousiast om voorzitter te zijn van de prachtige organisatie van een evenement dat uit deze ongekende crisis is voortgekomen.

Wat wilt u tegen onze lezers zeggen?
"Voor het laatste woord kijk ik uit naar uw bezoek, u uitnodigend om "de emotie van het echte te herontdekken”.
SILMO is sinds 1967 mede dankzij u geworden tot wat het nu is: uniek, inspirerend en sfeervol. De beurs is niet hetzelfde zonder uw aanwezigheid!
De SILMO vindt van 24 – 27 september 2021 weer als vanouds plaats op de vertrouwde beurslocatie Paris Nord Villepinte.
Eindelijk elkaar weer ontmoeten na 2 jaar digitaal communiceren.
We kijken er naar uit u te zien!”
MN

GENIET VAN EEN GRATIS TOEGANGSBEWIJS!

Met de code PSAPBAS kunt u hierbij een gratis ticket bestellen!

Terug naar homepage