1 | 2 | 3 | 4

Nabeschouwing  MIDO | DIGITAL EDITION 2021 

BESTORE DESIGN AWARD VOOR NEDERLANDSE OPTICIEN KEMPKES

450midoKEMPKESWinkel website 09 DSC 1074

MIDO BeStore Award voor Kempkes Optiek van Carlo van Kleij voor de categorie Design

Het buitengewone wereldwijde eyewear-evenement MIDO | DIGITAL EDITION 2021, dat voor het eerst in de geschiedenis van deze optiekbeurs van 5 t/m7 juni werd gehouden, kan een succes genoemd worden.
De drie dagen online leverden indrukwekkende cijfers op, met bijna 50.000 interacties op het zakelijke platform, 438 weergave pagina's en meer dan 5.700 geregistreerde gebruikers, een internationale aanwezigheid van 50%.

"De allereerste MIDO 2021 I Digital Edition is gesloten en we zijn enorm blij met het resultaat, dankzij de buitengewone inspanningen van het hele team", aldus MIDO-voorzitter Giovanni Vitaloni. “Ondanks het zeer turbulente jaar dat ons op de proef stelde, waren we in staat om het vertrouwen te versterken en op te bouwen, en hebben we een digitale beurs geproduceerd die zo dicht mogelijk bij een persoonlijke beurs kwam. Er was een veelheid aan gebruikers en interacties, veel meer dan verwacht. We staan dus nog meer te popelen om volgend jaar terug te keren naar een persoonlijke ontmoeting in Milaan, terwijl we de doelmatigheid van het online format waarmee we nieuwe exposanten en bezoekers konden bereiken, opnieuw gaan beoordelen”.

Geografisch gezien waren de meeste deelnemers aan deze editie Europeanen, gevolgd door Amerikanen en Aziaten. Er was ook een aanzienlijke aanwezigheid van journalisten van over de hele wereld (meer dan 100 geaccrediteerde) die de evenementen volgden, de virtuele stands van de exposanten bezochten en verhalen schreven over het innovatieve, nieuwe evenement. Het was de eerste virtuele brillenbeurs die werd gecertificeerd door middel van strikte inspectie en tests door ISF CERT, om een juiste, uniforme en transparante meting van relevante informatie te garanderen om de "dimensies" van het virtuele handelsevenement weer te geven, zoals gebeurt met de fysieke show.

450mido EYES ON SHEPPARD Kerry Salsberg Canada

Your BeStore Award voor Eyes on Sheppard van Kerry Salsberg (Canada).

Evenementen

Dit formaat bood meer dan 30 exclusieve evenementen - allemaal online beschikbaar - en 60 sprekers; een indrukwekkend aantal prominente gasten die elkaar afwisselden tijdens de spannende show. De lijst bevatte grote sterren uit verschillende creatieve velden: fotograaf Albert Watson, chef-kok Massimo Bottura, ontwerper Fabio Novembre, evenals een A-lijst van sterren uit de wereldwijde brillen- en designsterrenstelsels, samen met experts en technische savants die in de lounges en kamers gewijd aan brillenprofessionals  specifieke onderwerpen onderzochten.  
Eyewear stond centraal in deze unieke en innovatieve uitwisseling van ideeën die de 3 dagen van de show besloeg, maar ook het samenspel tussen kunst, cultuur, mode, actualiteit, design en technologie speelde een sleutelrol. Het was een tijd om na te denken en vooral om aan de toekomst te bouwen.

De online formule maakte het mogelijk om het publiek te betrekken bij meerdere succesvolle initiatieven. De Trivia by MIDO-wedstrijd stuurde velen op zoek naar antwoorden en leuke weetjes over de geschiedenis van brillen. Gedurende de 3 dagen van het evenement konden alle gebruikers van het platform 14 vragen beantwoorden over het coolste accessoire. De winnaar (met de meeste juiste antwoorden in de minste tijd) was Francesca Benedetti van Optikid, Roma en zij zal een speciaal geschenk ontvangen.

BESTORE AWARDS

450midoRomica Romascu

Romica Romascu (Roemenië) voor de categorie Innovatie

Ook de jaarlijkse MIDO BESTORE AWARDS werden uitgereikt. Dit jaar ging de MIDO BeStore-award naar Kempkes Optiek van Carlo van Kleij voor de categorie Design en naar optiekwinkel van Romica Romascu (Roemenië) voor de categorie Innovatie. Gebruikers van het digitale platform kozen de Your BeStore, een nieuwe categorie in de wedstrijdsectie, waar iedereen kon stemmen op zijn favoriete optiekwinkel: de winnaar was Eyes on Sheppard van Kerry Salsberg (Canada).

Komende MIDO op 12 februari 2022

De MIDO DIGITAL EDITION is gesloten, maar de B2B-handel op het platform gaat door, waardoor kopers en exposanten in contact blijven tot de volgende editie op 12 februari 2022. In alle 24 tijdzones dragen lopende transacties tussen exposanten en bezoekers van over de hele wereld bij aan het herstel van de wereldhandel en aan het op gang brengen van de brillenmarkt. Alle evenementen tijdens de 3 dagen zijn beschikbaar op het platform.

Updates en details zijn te vinden op de website www.mido.com en op de officiële sociale kanalen: Instagram (@mido_exhibition), Facebook (@MIDOExhibition), Twitter (@MIDOExhibition) en LinkedIn en via de officiële App.

terug naar homepage