1 | 2 | 3

5 t/m 7 juni

MIDO 2021 | DIGITALE EDITIE 

Een nieuw concept, wereldwijd beschikbaar

400Midofashion5

Vanwege de nog slechte internationale Corona situatie kon MIDO Milaan ook dit keer niet doorgaan. De organisatie van deze internationale optiekbeurs heeft vervolgens een virtuele primeur bedacht waardoor opticiens over de gehele wereld toch in de gelegenheid zijn om het internationale optieknieuws online te bekijken en afspraken te maken met leveranciers die zij anders persoonlijk zouden bezoeken. Dit alles in afwachting van de komende beurs die van 12 tot 14 februari 2022 in Rho Fiera gehouden wordt.


Tijdens de  persconferentie ter lancering van MIDO 2021 | Digital Edition, vond er  een uitwisseling plaats tussen de voorzitter van MIDO en ANFAO, Giovanni Vitaloni, en socioloog Francesco Morace, oprichter van Future Concept Lab, met een overzicht van de toestand van de Italiaanse economie, het scenario van de brillensector en de post-pandemische vooruitzichten van de nationale en internationale sociale situatie.

Wat is het doel van MIDO 2021 | Digitale editie?

Herbevestig de aanwezigheid van exposanten en bezoekers en breid dankzij de online formule de deelnemerspool uit tot buiten de 160 landen van over de hele wereld die aanwezig waren op de vorige editie van MIDO.
"We wilden je dit jaar verbazen met een nieuwe recordbrekende editie in termen van opkomst," aldus MIDO-voorzitter Giovanni Vitaloni uit. " In plaats daarvan zullen we je verrassen met een buitengewoon nieuw formaat, een meeslepende "wijdverbreide ervaring". Als de hele wereld niet in Milaan kan zijn, dan gaat MIDO de hele wereld over. Een formule die iedereen toelaat om mee te doen en om twee van onze fundamentele kwaliteiten veilig te stellen: internationaliteit en concrete businessopportuniteiten”.
"We hebben de virtuele MIDO en het platform opgevat als belangrijke hubs om in zo'n complexe tijd een van de meest strategische sectoren voor de wereldeconomie te behouden en te ontwikkelen". voegt Vitaloni toe.

De internationale reikwijdte van de brillenbeurs en de focus op de markt vormen de kern van het nieuwe initiatief van MIDO: vanaf 28 mei maakte het platform voor de nieuw gecreëerde b2b-ervaring het mogelijk om kopers en exposanten met elkaar in contact te brengen.

Opening door fotograaf Albert Watson

MIDO 2021 | Digital Edition heeft verschillende kansen en initiatieven in petto: een speciale show met een hoge emotionele impact, "A new way of viewing", opent het evenement op 5 juni met een speciale gast; de fotograaf Albert Watson die vanuit zijn oogpunt het transformerende moment zal vertellen waar de wereld doorheen gaat en de nieuwe manieren om alles om ons heen te zien: schoonheid, samenleven, natuur, technologie en de toekomst.

Het evenement dat op 6 juni is gepland, raakt rechtstreeks het hart van MIDO en behandelt twee fundamentele aspecten van de brillenindustrie: mode en design door de ontmoeting van 5 talenten uit verschillende werelden, 4 succesvolle vertegenwoordigers van de modewereld en 4 veelbelovende ontwerpers in de sector .

Ook dit jaar zijn er weer volop afspraken met WGSN: Future Consumer 2022, Millennial and Genx Priorities, The Future Shopper en Eyewear Trends. Een bijzondere nadruk zal worden gelegd op innovatieve en eco-duurzame materialen dankzij de bijdrage van Materially en de 3 evenementen die tijdens de beurs zijn gepland: Biomaterially, Transformed Waste, Perfect beauty.

Stands, lounges en kamers worden virtueel, 7 dagen per week, 24 uur per dag: ruimtes voor publieke betrokkenheid die tot 31 december evenementen, vergaderingen en echte zakelijke kansen bieden, met de tentoonstelling van producten en de mogelijkheid van online handel . Een voortdurende toewijding om het bedrijf te ontwikkelen en voor te bereiden op de langverwachte editie die gepland staat voor februari 2022.

BeStore Award

De Digital Edition van MIDO 2021 zit boordevol nieuws voor iedereen: ook de BeStore Award wordt verrijkt met een nieuwe categorie. Dit jaar wordt naast de Design- en Innovatieprijzen die worden uitgereikt door een internationaal panel van experts, ook de Your BeStore-award uitgereikt, waarmee alle bezoekers via het platform kunnen stemmen op hun favoriete optiekcentrum.

"We wilden de internationale zakelijke kansen maximaliseren door een oplossing te bieden die de beperkingen van de noodsituatie op gezondheidsgebied zou omzeilen", voegt Vitaloni toe. We lieten ons inspireren door de uitdaging van veel operators om naar de toekomst te kijken door te innoveren, om concrete kansen en bedrijfsruimte te creëren om de sector nieuw leven in te blazen. Het b2b-platform kan de wereldwijde handelsmarktplaats van de sector worden: de ‘place to be’ om betekenis te geven aan het bestaan ​​op de markt en het ontmoetingspunt voor vraag en aanbod, waar de positionering van de beste spelers in de sector kan worden ontwikkeld. En MIDO zal de onbetwiste drijvende kracht blijken te zijn van de wereldwijde brillensector”.

Het evenement staat op het punt van beginnen en alles is klaar om het publiek te verwelkomen in een opwindend verhaal dat de onderwerpen van de toekomst zal ontwikkelen en het belang zal benadrukken van het actief houden van relaties en uitwisselingen in een wereldwijd strategische sector.
Een aanzienlijke inspanning om het DNA van MIDO opnieuw te bevestigen, wiens missie en doel het altijd is geweest om de hele brillensector in constante evolutie over de hele wereld te stimuleren en te houden.

Updates

Alle updates over het evenement zullen online beschikbaar zijn op de website www.mido.com en de officiële social media kanalen: Instagram (@mido_exhibition), Facebook (@MIDOExhibition), Twitter (@MIDOExhibition) en Linkedin en via de officiële APP.( @mido_exhibition), Facebook (@MIDOExhibition), Twitter (@MIDOExhibition) en Linkedin en via de officiële DOAPP.

#MIDO2021 #livethewonder

 

terug naar homepage