1 | 2 | 3

NEUBAU & ODEEH

Gezamenlijke collectie eyewear en mode

400ODEEHxNEUBAU 2020 13

NEUBAU EYEWEAR en het Duitse modelabel ODEEH, dat bekend staat om zijn heropleving van de fijne kunst van ateliervakmanschap, hebben hun eerste gezamenlijke collectie gelanceerd als een ode aan hun waardering voor materialen, mode en functionaliteit.

 

   400T100 Otto 6040 caramel matte Front

.400T102 Tobi 6040 caramel matte Front     400T101 Joerg 6040 caramel matte Front

400T655 Otto 7010 titanium matte Front.      400T655 Otto 7530 gold matte Front

 

Een collectief begrip van hoogwaardige materialen komt tot uiting in de minimalistische maar toch opvallende ontwerpen van de creaties, waarin de nieuwste technologie en functionele kenmerken zijn verwerkt. Het kleurconcept van de vijf modellen geeft ook een eigentijdse benadering van verfijnd design weer met tinten die niet alleen een statement maken, maar tegelijkertijd ook ingetogen zijn. Dit was het doel van het ontwerpproces, zowel in het atelier van ontwerpersduo Otto Drögsler en Jörg Ehrlich als in de lokale NEUBAU EYEWEAR-productiefaciliteit in Oostenrijk. Een uniek aspect van de designereditie is de lancering van de eerste bril van NEUBAU EYEWEAR gemaakt van titanium, een materiaal dat opvalt door uitzonderlijke eigenschappen zoals een hoge flexibiliteit, extreme lichtheid en langdurige kleurintensiteit. Een andere innovatie is de ontwikkeling van een nieuw scharnier dat zonder schroeven werkt, wat bewijst dat bij de productie van volledig duurzame modellen met elk klein detail rekening wordt gehouden.

400ODEEHxNEUBAU 2020 5.  400ODEEHxNEUBAU 2020 16

“ODEEH is een label dat de grootste passie investeert in al zijn creaties. Het is gemakkelijk in te zien waarom het label zo'n uitstekende reputatie geniet, niet alleen in Duitsland maar ook internationaal. En hier bij NEUBAU EYEWEAR hebben we een constante focus op duurzaamheid en werken we samen met partners die met net zoveel respect omgaan met hulpbronnen als wij," aldus Daniel Liktor, Global Brand Director van NEUBAU EYEWEAR.

 400ODEEHxNEUBAU 2020 17   

Geïnspireerd door natuurlijke materialen zoals keramiek, zijn de kleurnuances een tonale interpretatie van warme aardetinten en harmoniëren ze perfect met de kledingontwerpen in ODEEH's lente / zomer 2021-collectie. Van grafische prints tot vloeiende silhouetten en elegante, maar toch contrasterende stijlen - elke collectie, inclusief de capsulecollectie met NEUBAU EYEWEAR, getuigt van het constante streven van het ontwerpersduo naar perfectie en passie.

195ODEEHxNEUBAU 2020 7.  195ODEEHxNEUBAU 2020 10

“Bij de collectie draait alles om gedurfde uitspraken die ook een elegant understatement uitstralen. In ons begrip van een moderne garderobe, die zowel mode als accessoires omvat, was deze balans zo belangrijk voor ons. Omdat we uiteindelijk altijd ontwerpen met het oog op onze verantwoordelijkheid voor het milieu, en daarom gaan onze creaties langer mee dan de seizoenen. Een lang leven en respect voor het milieu zijn wat ons verbindt met NEUBAU EYEWEAR," aldus ODEEH-ontwerpers Otto Drögsler en Jörg Ehrlich.

  400ODEEHxNEUBAU 2020 18.   195ODEEHxNEUBAU 2020 11 . 

De samenwerking met NEUBAU EYEWEAR begon in januari 2019 tijdens Berlin Fashion Week, toen een selectie van brillenmodellen werd getoond op de ODEEH-modeshow.
De monturen en zonnebrillen die voor april 2021 zijn ontwikkeld, werden in januari 2021 voor het eerst aan het publiek gepresenteerd. De drie monturen en twee zonnebrillen zijn vanaf april 2021 verkrijgbaar in vier matte kleurnuances. De monturen kosten 420 euro, de zonnebril 380 euro.

NEUBAU EYEWEAR
Met "Duurzame Avantgarde" als credo, staat het Oostenrijkse merk NEUBAU EYEWEAR synoniem voor uitmuntend brillenontwerp uit het premiumsegment, gebaseerd op de fundamenten van een duurzame merkfilosofie. Sinds de oprichting in 2016 combineert het toegewijde label esthetisch ontworpen zonnebrillen en brillen met de hoogste kwaliteitsnormen en dynamische technologische innovatie. Het idealisme van het merk komt tot uiting in het grootste respect voor mens en planeet, samen met het gebruik van biobased materialen en de hulpbronnenefficiënte productie van "Made in Austria". Na de introductie van zijn 100% biobased materiaalinnovatie natural3D in 2020, zal het onafhankelijke bedrijf NEUBAU EYEWEAR zich vanaf 2021 concentreren op de verdere ontwikkeling van vooruitstrevende ideeën om nieuwe maatstaven te stellen in stijl en duurzaamheid.

Terug naar homepage