1 | 2 | 3

500grosfilleyLOGO GROSFILLEY france Noir fond Blanc

GROSFILLEY LUNETTES ZOEKT SALES AGENTS VOOR NEDERLAND EN VLAANDEREN
In gesprek met General Manager Thierry Andruetan

 400silmoCHANTAL THOMASS TIGRIS500grosfilleystickerssilmodorlaureat2020

De Franse brillenfabrikant Grosfilley staat de laatste tijd  bijzonder in de belangstelling omdat maar liefst 3 brillen uit hun collectie genomineerd waren voor de Silmo d’Or 2020 prijs: Azzaro model ‘Wanted’, Zilli model ‘Brian’ en Chantal Thomass model ‘Tigris’, welke laatste de Silmo d’Or onderscheiding kreeg in de categorie Fashion Trend. Het indrukwekkende SILMO gala bleef natuurlijk uit, maar de publiciteit in de wereld was er niet minder om.

Los van AZZARO, Zilli en Chantal Thomass heeft Grosfilley ook licenties van Charriol Geneva en Vicomte A Paris, en tenslotte het eigen designmerk TEHIA. De collecties worden succesvol verkocht in maar liefst 50 landen. In Vlaanderen en Nederland is de afzet gering. Daarom is Grosfilley dringend op zoek naar Sales Agents om hun bijzondere collecties ook in onze landen onder de aandacht te brengen. We zijn in gesprek met General Manager Thierry Andruetan. Hij vertelt over de historie en filosofie van het bedrijf en zijn streven om ook in Nederland en Vlaanderen succesvol te zijn.  

500Visuel GROSFILLEY

Historie
Grosfilley France, opgericht in 1950 door Emile Grosfilley, werd in 1985 overgenomen door Pierre Andruetan. Zijn vader was in de periode van 1920 tot 1944 eigenaar van brillenfabriek OYOPTIC. Hij stierf tijdens de Tweede Wereldoorlog en het bedrijf werd gesloten. Pierre was toen pas 7 jaar oud.
Op 40-jarige leeftijd kocht Pierre Andruetan de firma Grosfilley in Oyonnax met slechts 10 arbeiders en 1 miljoen Ffrancs omzet. Thierry Andruetan: “Het was een fabriek van kunststof monturen, hoofdzakelijk gericht op de Amerikaanse markt. Door de plastic modetrend in de USA in die jaren was Oyonnax enorm succesvol. Er waren zo’n 40 brillenfabrikanten gevestigd. Nu zijn het er nog maar 5. Mijn vader, als industrieel ontwerper al eerder in de industrie werkzaam, was zeer betrokken bij de productie en techniek. In 1988, toen ik 23 jaar oud was, kwam ik in het bedrijf samen met mijn oudere broer Gérard om het werk van mijn vader te ondersteunen. Ik reisde de hele wereld rond en verkocht monturen aan veel bedrijven. China had toen nog geen enkele betekenis. We waren uitsluitend fabrikant, maar later, in de vroege jaren ‘90 begonnen we met merken en licenties zoals Jacques Dessange Paris, Smalto, IKKS en Thierry Mugler. Begin 2000 startten we met luxe merken zoals Charriol Geneva en AZZARO. Later kwamen daar ZILLI en Vicomte A, Paris bij. Veel later, in 2014, startten we met onze eigen designer lijn TEHIA nadat we tot onze spijt twee merken hadden verloren. Het was ook een tijd waarin veel Europese optiekmarkten minder geïnteresseerd begonnen te raken in merken en licenties en meer in designer en in-house collecties.
Na het overlijden van mijn vader in 2009 werd mijn broer Gérard President Directeur. Hij beheert de financiën en de verkoop op de Franse markt met onze 11 vertegenwoordigers. Ik ben verantwoordelijk voor de export. Dat betekent nog steeds veel reizen en deelname aan internationale beurzen."  

500grosfilleyfamandruetan

De familie Andruetan: v.l.n.r. Thierry, nichtje Marine, Gérard

Ontwerpen
Er werken 3 designers en 2 productmanagers aan de ontwerpen. Binnen de productieafdeling worden jaarlijks meer dan 250 monturen en zonnebrillen vervaardigd in edele metalen zoals titanium, generfd leer, goud, platina en ruthenium..
Andruetan: “Uiteraard moeten al onze ontwerpen worden goedgekeurd door onze licenties en productmanagers en ontwikkeld met ‘input’ van deze merken. Ik volg alle artistieke verplichtingen en projecten.”

Omzet
Andruetan: “Onze nr. 1 markt is Frankrijk met 50% van onze omzet en daarna de VS. Verder wordt geëxporteerd naar Oost-Europa, Rusland, Midden-Oosten en Azië. We hebben ook goede verkopen in alle Caraibische en Afrikaanse landen. Corona heeft veel bedrijven gekwetst. In Frankrijk lijkt de business weer stabiel aangezien optiekverkopen daar nu sterk zijn. In Italië en Spanje zakten onze verkopen naar 0 ..! De sterkste daling komt uit de VS met faillissementen, overgrote voorraden bij klanten en slechte betalingen. Het lijkt erop dat Oost-Europa, Azië, de Midden-Oosten landen, Zuid-Afrika en ook Noord-Afrika hun aankopen hervatten.”

Benelux
Andruetan: “We hebben een exclusieve agent in Wallonië en doen het daar al jaren goed, net zo goed als in Frankrijk. Maar in Vlaanderen hebben we geen agent en zijn er dan ook naar op zoek. In Nederland in de jaren 80/90/2000 werden onze collecties verkocht door groothandels en distributeurs. We deden goede zaken met distributeurs als Couture Brillen en Spectacular Eyewear, maar de distributiesystemen zijn veranderd. Tegenwoordig worden zaken in Europa gedaan rechtstreeks van fabrikant naar onafhankelijke opticiens. Alle grote bedrijven verkopen rechtstreeks via Sales Agents.
Ik herinner me het nog goed. in ‘80 en ‘90 waren er zo’n 200 distributeurs in België. Nu zijn het er misschien nog maar 20 of 30. En ze zijn nu nog exclusiever. Grote veranderingen! Het is dan ook heel belangrijk dat wij op korte termijn ook Sales Agents hebben in Nederland en Vlaanderen. We namen in het verleden regelmatig deel aan optiekbeurzen in België. Nooit in Nederland. Maar daar gaan we zeker verandering in brengen.”

400grosfilley laureatImage 2020 10 03 at 15.38.14 230silmoAZZARO WANTED 230silmoZILLI BRIAN copy

De online presentatie van de Silmo d'Or 2020 en de genomineerden: Azzaro 'Wanted' en Zilli 'Brian'

Toekomst
Andruetan: ”Helaas was SILMO 2019 onze laatste beurs! We hebben onze klanten al meer dan een jaar niet fysiek ontmoet en wachten nog steeds af of we in januari wel het Midden-Oosten of de USA kunnen bezoeken…..verschrikkelijk!”
We zijn natuurlijk erg blij met de Silmo d’Or nominaties en prijs in 2020. Een SILMO d’Or onderscheiding is heel waardevol om op social media te communiceren maar ook een goede manier om extra contact met onze klanten te hebben. Ook nominaties spelen een belangrijke rol bij de opticiens.
Wat de toekomst betreft krijgen we hopelijk weer een MIDO in juni waar we, zoals in het verleden, vele landen kunnen ontmoeten en waar we onze luxe-collecties zoals ZILLI en CHARRIOL kunnen tonen. We hebben ons inmiddels ook ingeschreven voor de beurs in Kopenhagen in 2021. Ook Nijkerk is een optie.”

******************************************************************************

500grosfilleysmallLOGO GROSFILLEY france Noir fond Blanc

SALES AGENTS GEZOCHT VOOR NEDERLAND EN VLAANDEREN
Grosfilley is op zoek naar verkoopagenten in Nederland en Vlaanderen.
Het aanbod omvat zes bijzondere collecties: de Bling luxe van ZILLI (voor mannen), de klassieke luxe van Charriol (horloges), de eigentijdse brillenmode van AZZARO (parfum en lederwaren), de jonge retro mode van Vicomte A (mode voor dames en heren), de Franse sexy glamour van Chantal Thomass (lingerie) en de in eigen huis ontwikkelde jonge trendy designlijn TEHIA. General Manager Thierry Andruetan is ervan overtuigd dat er in dit brede assortiment voor elke brildrager, die van kwaliteit houdt, een passend montuur of zonnebril te vinden is. “Met onze hoogwaardige kwaliteit, historische reputatie, redelijke prijzen en beste service rechtstreeks uit Frankrijk zien we zeker ook in Nederland en Vlaanderen een goede toekomst.”

Bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging als sales agent?
Neemt u dan contact op met General Manager Thierry Andruetan van Grosfilley.
Tel +33 (0)4 74 77 27 34. Email: thierry.a@grosfilley.com. www.grosfilley.com

 *******************************************************************************

 

Terug naar homepage