1 | 2 | 3

Silhouette Point of Sale concept op 25 september naar Van der Ham, Oud Beijerland

Terugblik lancering in België:
IN GESPREK MET DIRK VAN RENTERGHEM

450silhouettevanrenterghemklein 

In de periode van 21 augustus tot 24 september is bij Van Renterghem Optiek te Aalter, België het nieuwe Point of Sale concept van Silhouette gelanceerd. Wij waren erg benieuwd naar de ervaringen van deze optiekzaak. Vooral omdat dit event van 25 september tot 16 oktober in Nederland zal plaatsvinden bij Van der Ham Optometristen in Oud Beijerland. Hierbij eigenaar Dirk van Renterghem aan het woord.

Hoe hebt u het Silhouette Point of Sale concept in uw winkel ervaren, ook bekeken vanuit de Corona situatie?
“We waren verrast te horen dat Silhouette een concept ontwikkeld had op het gebied van winkelbeleving. Naast de vele mogelijkheden die leveranciers online aanbieden was het nu vernieuwend van Silhouette om in het winkelpunt zelf een eyecatcher voor de consumenten te presenteren."

Was er veel belangstelling van uw vaste klanten? Had u ze een uitnodiging gestuurd of kwamen ze er zelf op af?
“Er werd een direct mailing gezonden naar alle klanten die ooit een Silhouette montuur bij ons aangekocht hebben. We hadden de periode voor installatie onze klanten nieuwsgierig gemaakt door reeds over het ‘exclusief project’ te vertellen. Ook op sociale media werden er teasers geplaatst omtrent het hologram. Door de positie van het hologram en de ‘corona route’ in de winkel werden de vaste klanten langs het hologram geleid. Ze hielden uiteraard even stil bij deze unieke beleving.”

Was er ook interesse van onbekenden die door de bijzondere etalage nieuwsgierig geworden waren?
“De winkel heeft een automatische schuifdeur als inkomdeur en deze heeft tijdens deze periode inderdaad overuren gedaan door de passanten die even stilstonden om naar het hologram te kijken. Dit was zeer mooi centraal en opvallend in het middenpad van de winkel geïnstalleerd.”

450silhouettevanrenterghem1

Wat voor type mensen waren geïnteresseerd? Ouderen? Jongeren? Mannen? Vrouwen?
“Jongeren en mannen waren het meest aangetrokken. Een beetje stereotiep dus maar deze doelgroep blijkt het meest interesse te hebben in de technologie achter de presentatie.”

Wat was het meest spectaculaire tijdens deze periode? Volgens uzelf? Volgens de bezoekers?
“Toch wel het exclusieve karakter van het hologram zelf en dat wij, als optiekzaak in Aalter, uitverkoren waren om dit als eerste winkel in België aan het publiek te presenteren. Dit gaf een trots gevoel, zowel aan mij als eigenaar, maar ook aan mijn personeel. Naast het publiciteitsgehalte was het voor ons dus ook een mooie vorm van erkenning voor de hoge kwaliteitsstandaard die we in de winkel handhaven. Dat de uitstraling van de winkel en ons harde werk ook door Silhouette, toch wel dé vaste waarde in de optiek, opgemerkt werd geeft ons veel voldoening. De bezoekers werden ook in deze sfeer van fierheid ondergedompeld.”

Verliep de verkoop naar wens?
“Er waren klanten die door de direct mailing en de publiciteit in Etalage magazine langskwamen voor de aankoop van een nieuwe Silhouette bril. Dankzij dit event ontdekten we het uitgebreide assortiment van Silhouette. Waar we ons vroeger beperkten tot glasbrillen leerden we nu ook de heel vlot verkopende kunststof monturen kennen.”

450silhouettevanrenterghemklein

Hoe is uw klantenkring qua leeftijd opgebouwd?
“Aangezien de winkel gespecialiseerd is als Varilux Center is een groot deel van onze klanten 45+.”

Wonen uw klanten alleen in Aalter of komen ze ook nog uit de omgeving?
“Uiteraard is een groot deel van onze klanten woonachtig in Aalter. Maar ook een groot deel van onze klanten komen van dicht of ver daarbuiten. Optiek Van Renterghem bestaat sinds 1989 en heeft een trouwe klantenkring opgebouwd die ons nog steeds doet groeien via positieve mond-aan-mond reclame.”

Zou u dit event ook aan andere opticiens aanraden?
“Het is altijd een aanrader om een eyecatcher in de winkel te hebben en een specifieke collectie in de kijker te zetten. We zijn Silhouette dan ook dankbaar dat ze onze winkel uitgekozen hebben om dit project te lanceren.”

#tryitwearitloveit #silhouetteeyewear #optiekvanrenterghem #tagadaconcept


In Nederland wordt dit project gelanceerd bij Van der Ham Optometristen in Oud Beijerland in de periode van 25 september tot en met 16 oktober 2020.

 terug naar homepage