1 | 2

SILMO ACADEMY, THE COMEBACK

Na een afwezigheid van twee jaar is de SILMO Academy terug met twee hoofdonderwerpen: Bijziendheid en Het belang van goed zien bij een vergrijzende bevolking.
In een sector waar de wetenschap voortdurend vooruitgaat, is het voor SILMO Paris belangrijk om alle professionals toegang te geven tot de nieuwste informatie over onderzoek en experimenten om hen inzicht te geven in de uitdagingen en veranderingen in de optiekindustrie.
Sinds de oprichting in 2010 heeft deze plaats van vooruitgang, uitwisseling en reflectie voor de hele brillenindustrie tot doel het beroep van optiek-oogheelkunde te begeleiden in hun benadering van uitmuntendheid.
Het wetenschappelijk symposium van de SILMO Academy is terug voor zijn 11e editie, die zal focussen op « Het verbeteren van het gezichtsvermogen en De kwaliteit van leven van de meest kwetsbare patiënten. »

Lees meer...

GENOMINEERDEN SILMO D'OR 2022

400NOMINATION2022 

KINDEREN

Odette Lunettes avec/with « Cadet 1»                                                                         

NAONED Eyewear avec/with « Ewenn 026 »                                                           

ROLF avec/with «JOEY»                                                                                       

ROUSSILHE avec/with «MISS REBELLE C24 »                                                

URBAND avec/with « Eyelet Metal trend»                                                                          

Lees meer...

500SILMO Paris Nieuwsbrief

SILMO PARIS 2022
OPTICAL DESIGN CONTEST:
De genomineerden

Begin dit jaar lanceerde de SILMO het Optical Design Contest. Deze wedstrijd is gericht op het stimuleren van creativiteit en het bieden van een platform voor de toekomstige generatie ontwerpers.  

Het Optical Design Contest stond open voor alle studenten die waren ingeschreven voor een ontwerpcursus op een niveau gelijk aan of hoger dan het derde jaar post-baccalauréat. De beschrijving van de projecten was nauwkeurig en zonder creatieve beperking. De deelnemers moesten een ethische ontwerpbenadering integreren voor een optisch object, of het nu lenzen, monturen, verbonden objecten, slechtziendheid of apparatuur voor opticiens of fabrikanten betrof.

Lees meer...

 23 t/m 26 september

SILMO PARIS 2022
Paris Nord Villepinte

400SILMOENTREE 6d70789922 c

Als Corona ons met rust laat dan belooft de komende SILMO Paris een terugkeer naar de traditionele editie te worden. Het is dé gelegenheid om elkaar weer te zien en volop inspiratie op te doen.

De exposanten zijn er helemaal klaar voor. Ze delen één ambitie: surfen op de dynamiek van deze komende editie, die volgens de organisatie uniek belooft te worden.

Lees meer...

De opti 2022: "Een emotionele ervaring"

Drie dagen lang was de belangrijkste emotie op het beursterrein van München de vreugde van de reunie na de lange pandemie periode.  Zo’n 370 standhouders uit 25 landen trokken 13.000 bezoekers uit 71 landen.

Of de ontmoetingen nu gepland, spontaan of toevallig waren - de vreugde om elkaar weer te zien en nieuwe mensen te ontmoeten was overal duidelijk merkbaar. Producten aanraken en uitproberen, intensieve gesprekken voeren en zaken doen van persoon tot persoon. De bezoekers, voornamelijk besluitvormers, lieten de kans om de opti te bezoeken niet voorbijgaan. Volgens het bezoekersonderzoek was het doel van ongeveer driekwart van de vakbezoekers om met collega's in de branche van gedachten te wisselen en zakelijke relaties aan te gaan.

De verwachtingen voor de volgende opti in januari 2023 zijn hooggespannen. Veel belangrijke spelers hebben hun deelname al aangegeven. Een groot aantal bezoekers heeft de datum  over acht maanden al in hun agenda genoteerd.   

 

13 t/m 15 mei 2022
De opti is terug!

400opti 2022

“Producten live beleven, chatten aan de zijlijn, spontane uitwisselingen, het kan allemaal weer. Na de pauze vanwege de pandemie is de internationale vakbeurs voor optica & design van 13 t/m 15 mei 2022 in München de gelegenheid voor de optiekwereld om elkaar weer persoonlijk te ontmoeten, informatie te geven over nieuws en trends en de producten te ervaren. De focus ligt op twee belangrijke onderwerpen: duurzaamheid en bijziendheidsmanagement,” aldus Bettina Reiter, hoofd van de opti.

Lees meer...